2minds 

                                                 Ellen & Nienke

SLAAP! VAN 0 tot 100 jaar

Als je beter slaapt dan:

  • leef je langer
  • werkt je geheugen beter
  • word je creatiever
  • word je aantrekkelijker en je blijft slank(er)
  • beschermt het je tegen ziektes en dementie
  • verlaagt het de kans op hartaanvallen, beroertes, diabetes
  • word je gelukkiger of minder somber
  • maak je je minder zorgen

(bron: neurowetenschapper professor Mathew Walker)

Op het gebied van slaap hebben we 2 mogelijkheden

1. Behandeling slaap
(individuele afspraak)

Om je slaap te verbeteren werkt een persoonlijke stapsgewijze aanpak het beste. De slaapbehandeling die je krijgt, is ontwikkeld door slaapwetenschappers. Het gaat dan ook om een wetenschappelijke bewezen behandeling (CGT-i).

De behandeling is geschikt voor (jong) volwassenen en ouderen die slaapproblemen hebben. Het gaat daarbij om problemen met in slaap vallen, midden in de nacht wakker worden en te vroeg wakker worden.

Je start met een kort gesprek waar je uitleg krijgt over wat de behandeling inhoudt. Daarna registreer je 2 weken je slaap (heel simpel). Hierna volgt er een uitgebreid gesprek. Tijdens dit gesprek beantwoord je allerlei vragen en wordt je slaapregistratie geanalyseerd. Zo ontstaat er een duidelijk beeld wat er aan de hand is. Ook krijg je uitleg over wat je moet weten over slaap (echt super interessant!). Aan het einde weet je met welke adviezen jij aan de slag kunt om je slaap te verbeteren.

De slaapbehandeling op maat duurt +/-3 weken.
Kosten zijn 98,50.
Na het uitgebreide gesprek kan je zelf aan de slag met de slaapadviezen op maat. Wel wijst de ervaring uit dat de slaapbehandeling nog beter werkt als je een paar vervolggesprekken hebt. De stok achter de deur, zeg maar. Hoeveel gesprekken je eventueel nodig hebt, bepaal je zelf. Tijdens de vervolggesprekken blijf je je slaap registreren, wordt er gekeken hoe het gaat met je slaap en wat je kan doen om je slaap nog verder te verbeteren.

De vervolggesprekken zijn 27,50 per gesprek, met een maximum van 3 gesprekken.

Je hoeft er de deur niet voor uit! De slaapbehandeling is zeer geschikt voor online. Maar het is zeker ook mogelijk om naar Viamama toe te komen. Net wat jij prettig vindt.

"Als ik weer een tijdje minder goed slaap, weet ik precies waar het aan ligt. Het is dan kwestie van de adviezen weer volgen..."

2. Boostsessie: Slaap!
(in de groep)

In 2 uur vertellen we alles over slaap. Dit is interessant voor jongeren, volwassenen en ouderen!

Lig je 's nachts wakker? Lukt het niet om in te slapen? Draaien, piekeren, toch maar even uit bed, ergernis omdat 's ochtends om 6.30 de wekker gaat? Niets lijkt te helpen. Stap 1 is inzicht krijgen in hoe slaap werkt. Wist je bijvoorbeeld dat je een derde  deel van je leven slaapt. Of dat het een 24uurs proces is. Of dat je minimaal 5 keer per nacht wakker wordt? Toch gek dat we er zo weinig vanaf weten. En nog mooier, het is zo'n interessant onderwerp!

Wanneer je begrijpt hoe slaap werkt kun je er invloed op uitoefenen.
Voor de Boostsessie 'Slaap!' houd je één week een slaapdagboek bij. Dit is een paar minuutjes werk in de ochtend en geeft samen met de boostsessie al heel veel inzicht.


Meer weten over jouw slaap? Meld je aan voor de boostsessie! 

Maximaal 10 personen
Kosten: € 35 pp

Ook heel geschikt als workshop binnen bedrijven! Deze workshop kan ook prima online gevolgd worden.

 

"Je denkt te weten hoe het zit met slaap, maar dat is niet waar! Ik dacht ook dat het saai zou zijn, maar wat is dit een boeiend onderwerp. Niet normaal!"

2minds preventie
Locatie: Viamama
Nieuwstraat 54
5691 AD  Son en Breugel
2minds.preventie@gmail.com
06 46534308  l 06 41932278